maandag 29 april 2013

In vorm zonder discipline?? Ooo zo!!

Daar is hij weer hoor. De zon. Mensen die denken dat het zomer is, droom nog maar even verder maar het word wel weer tijd om in vorm te komen voor je bikini / badpak en strand. Maar hoe doe je dat nu als je geen zelfdiscipline hebt? Nou ja hoe zou ik dat doen zonder discipline? 

Wat ik altijd wel vindt werken is zo'n soort skippybal  Je hebt ze in alle kleuren, soorten en maten en ze zijn super effectief om er fitnessoefeningen op te doen. Als je die discipline niet hebt en meer zin hebt in tv kijken, geen probleem. Ga maar lekker zitten op je fitnessbal en geniet van je favoriete serie of programma. 
Doordat je op een bal zit ben je de hele tijd bezig om je balans te houden en hierdoor beweeg je redelijk wat. Dus je verbrand calorieën en valt af. 

Daarnaast kun je natuurlijk ook er voor kiezen om bijvoorbeeld met een grote tuin het gras even te maaien of een ander klusje in of om het huis te doen. Zolang je maar beweegt heeft zoiets altijd effect. Misschien gaat het niet zo snel als wanneer je echt gaat sporten maar je valt af. 

Wat ik zelf doe om toch te sporten zonder de discipline is een teamsport. Doordat je speelt in teamverband moet je eigenlijk wel naar de trainingen of wedstrijden komen. Je bent dan eigenlijk niet meer voor je zelf aan het sporten maar voor de rest van het team. Dit kan je natuurlijk ook wel doen met een andere sport maar dan is het teamverband er niet dus kun je makkelijker zeggen om een keer niet te gaan. Als je dat toch wil doen. probeer dan eens met een vriend of vriendin te gaan sporten om zo dit teamverband er toch weer een beetje in te krijgen zodat je een reden hebt om wel heen te gaan. 

Als ook dit niet werkt moet je een andere reden zoeken om tocht te gaan bewegen. Want bewegen is belangrijk en je kan maar beter een beetje in vorm blijven het hele jaar dan alleen voor de zomer en het strand weer in vorm te komen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten